مجید باقری

مجید باقری

اطلاع رسانی
مجید باقری

مجید باقری

اطلاع رسانی

از استفاده از گوگل کروم بر روی لپتاپ خود پرهیز کنید!


اخیرا اخباری منتشر شده است مبنی بر اینکه مرورگر معروف گوگل کروم بر روی سیستم عامل ویندوز با یک مشکل اساسی روبرو است که خبر بدی برای کاربران لپتاپ به همراه دارد. این مرورگر منجر به آن میشود که باتری لپپتاپ به شدت ضعیف شده و عمر ذخیره انرژی آن کاهش یابد و در عین حال منجر به کندی سیستم عامل نیز میشود.
کد خبر: ۴۱۸۳۱۴
تاریخ انتشار:۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰-22 July 2014

از استفاده از گوگل کروم بر روی لپتاپ خود پرهیز کنید!اخیرا اخباری منتشر شده است مبنی بر اینکه مرورگر معروف گوگل کروم بر روی سیستم عامل ویندوز با یک مشکل اساسی روبرو است که خبر بدی برای کاربران لپتاپ به همراه دارد. این مرورگر منجر به آن میشود که باتری لپپتاپ به شدت ضعیف شده و عمر ذخیره انرژی آن کاهش یابد و در عین حال منجر به کندی سیستم عامل نیز میشود.

به گزارش «تابناک» این موضوعی است که اولین بار وب سایت «فوربس» آن را منتشر کرده است. سوال اساسی در اینجا است که چه چیز منجر به آن میشود که گوگل کروم بیش از سایر مرورگرهای دیگر ذخیره باتری لپتاپ را به سرعت تحلیل برد؟ آنگونه که فوربس توضیح داده است گویا این مشکل ناشی از آن چیزی است که به آن Clock Tick Rate میگویند. این سیستم ذاتی ویندوز است و بدون آنکه خود به دنبال آن بروید چیزی از آن نخواهید دانست:

از استفاده از گوگل کروم بر روی لپتاپ خود پرهیز کنید!

در واقع کاری که گوگل کروم به محض اجرا انجام میدهد این است که نرخ تیک ساعت سیستم را به 1 میلی ثانیه کاه میدهد. در حالی که در حالت عادی در ویندوز این نرخ باید برابر با 15.625 میلی ثانیه باشد.

اما نرخ تیک ساعت چیست و چرا این موضوع اهمیت دارد؟ در سیستم عاملی مانند ویندوز رویدادها هستند که همه چیز را رقم میزنند و این رویداد نیز در فواصل زمانی مشخص پردازش میشوند. برای کاهش مصرف انرژی پردازشگر در زمانی که رویدادی نیازمند پردازش نیست به حالت Sleep رفته و سپس در فواصل زمانی تعیین شده برای پردازش رویدادها به حالت عادی باز میگردد.

در واقع کاری که کروم میکند این است که این نرخ را از نو تعریف میکند و با کاهش آن به 1 میلی ثانیه در نسبت با 15.625 میلی ثانیه منجر به آن میشود که سیستم برای مدت زمان بیشتری بیدار بماند. در حقیقت در 1 میلی ثانیه پردازشگر 1000 بار در ثانیه برای پردازش رویدادها بیدار میشود ولی در 15.625 میلی ثانیه این اتفاق تنها 64 بر در ثانیه رخ میدهد.

مایکروسافت در این باره گفته است که کاهش نرخ تیک ساعت سیستم به 1 میلی ثانیه منجر به آن میشود که مصرف انرژی تا بیش از 25 درصد افزایش یابد. این موضوع همچنین میتواند منجر به بروز مشکلاتی در سیستم نیز بشود زیرا در این صورت یک نرم افزار بیشتر منابع سیستم را به خود اختصاص میدهد.

اما اگر کروم این کار را با سیستم میکند، اوضاع در خصوص سایر مرورگرها به چه ترتیب است؟ زمانی که اقدام به اجرای آخرین نسخه از فایرفاکس یا Internet Explorer میکنید، نرخ تیک ساعت سیستم برابر با همان 15.625 میلی ثانیه باقی میماند، تاز مانی که مرورگر نیاز داشته باشد تا برای انجام پروسه ای خاص این نرخ را افزایش دهد.

برای مثال زمانی که اقدام به دیدن ویدئویی در وب سایت یوتوب میکنید، این نرخ به 1 میلی ثانیه افزایش میابد، اما بعد از بستن تب مذکور به حالت عادی باز میگردد. اما گوگل کروم از همان ابتدای اجرا این نرخ را به 1 میلی ثانیه تغییر داده و تا آخرین لحظه یعنی بستن مرورگر به شکل کامل در همان نرخ نگه میدارد:

از استفاده از گوگل کروم بر روی لپتاپ خود پرهیز کنید!

این موضوع در حالی اهمیت دارد که به یاد آوریم که اغلب کاربران اقدام به اجرای مرورگر خود از زمان روشن کردن سیستم تا زمان خاموش شدن آن میکنند و در واقع مرورگرها جزو برنامه هایی هستند که همواره در حال اجرا میباشند.

این موضوع از طریق انجام یک آزمایش نیز به اثبات رسیده است. در حالت عادی و با اجرای مرورگر کروم مصرف انرژی سیستم بین 15 تا 20 وات در تغییر است در حالی که بدون اجرای مرورگر کروم این میزان به 12 تا 15 وات کاهش میابد. هرچند بر روی یک سیستم دسکتاپ این موضوع چندان اهمیتی ندارد، اما موضوع در خصوص یک لپتاپ به کلی متفاوت است:

از استفاده از گوگل کروم بر روی لپتاپ خود پرهیز کنید!

نکته ای که باید در اینجا به آن اشاره کرد این است که سیستم های مبتنی بر Mac و لینوکس از این مشکل مبری هستند زیرا از سیستمی با عنوان tickles timers استفاده میکنند.

اما در خصوص این مشکل چه میتوان کرد؟ تقریبا هیچ. آنگونه که فوربس توضیح داده است این مشکل اکنون مدت زمانی طولانی است که شناخته شده و برای مدت زمانی طولانی نیز جزو باگ هایChrominum به آن اشاره شده است اما همواره مورد غفلت واقع شده.

اگر گوگل فکری به حال این موضوع نکند در نتیجه مشکلات اساسی برای کاربران این مرورگر که از آن بر روی لپتاپ استفاده میکنند در نسبت با کاربران فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر به وجود خواهد آمد. راه دیگر برای کاربران گوگلکروم تا آن زمان این است که فعلا به مرورگرهای دیگر از جمله فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر رجوع کنند.

هنگام خرید لپ تاپ به این 5 نکته توجه نکنید

هنگام خرید لپ تاپ به این 5 نکته توجه نکنید



وقتی به دنبال خرید یک لپ تاپ مناسب برای خود هستید، نکات زیادی از طرف فروشنده ها به شما گوشزد می شود. گاهی اوقات نکات اشتباهی را مطرح می کنند و گاهی هم مطالبی را که پیشتر به آن ها گفته شده است، طوطی وار برای شما تکرار می کنند.
به گزارش گروه اجتماعی مشرق، اغلب در برخورد با فروشندگان لپ تاپ با برخی جملات تکراری مواجه می شوید که شاید جالب باشد برخی از آن ها را با هم بررسی کنیم.

برای آگاهی از 5 جمله ای که به طور معمول هنگام خرید لپ تاپ می شنویم ولی الزاما صحیح نیستند، با ماهمراه باشید.

وقتی به دنبال خرید یک لپ تاپ مناسب برای خود هستید، نکات زیادی از طرف فروشنده ها به شما گوشزد می شود.

گاهی اوقات نکات اشتباهی را مطرح می کنند و گاهی هم مطالبی را که پیشتر به آن ها گفته شده است، طوطی وار برای شما تکرار می کنند.

در ادامه به بعضی از مواردی که هنگام خرید لپ تاپ الزاما صحیح نیست یا به اصطلاح غلط های رایج است، می پردازیم.

1-لپ تاپ 4 هسته ای بهتر از 2 هسته ای است!

مسئله این است که بسیاری از برنامه ها از هر4 هسته موجود در پردازنده های 4 هسته ای استفاده نمی کنند و اگر بخواهیم واقع بینانه در این مورد نظر دهیم درباره بسیاری از نرم افزارهایی که کاربران عادی از آن ها استفاده می کنند، بیش از2 هسته کمک چندانی به کاربر نخواهد کرد.

اما چرا بیش از 2هسته کمک زیادی به کاربر نمی کند؟ چون باید نرم افزار مورد نظر به گونه ای حرفه ای نوشته شده باشد تا حجم کاری را به نسبت های مختلف برای هر هسته به صورت جداگانه بفرستد و بسته به کاری که نرم افزار انجام می دهد، برنامه نویسی چنین حالتی به این آسانی ها نیست. همچنین بعضی از عملکردها روی یک هسته به مراتب بهینه تر پاسخ داده می شود تا روی 4 هسته!

با توجه به توضیحات بالا، می توان گفت که یک پردازشگر 2 هسته ای 2 گیگاهرتز، در بسیاری از موارد، بهتر از یک پردازشگر چهارهسته ای 1.8 گیگاهرتزی عمل می کند چرا که برنامه ها اغلب از همان 2 هسته استفاده می کنند و اگر هسته ها را به صورت جداگانه در نظر بگیریم، چیپ 2 هسته ای سریع تر عمل می کند.

برداشت نادرست دیگری هم در این زمینه وجود دارد و آن این است که پردازشگر 4 هسته ای 2 گیگاهرتز، 8 گیگاهرتز قدرت در اختیار شما قرار می دهد. این امر درست نیست و شما در بسیاری از مواقع قدرت فوق العاده  8 گیگاهرتز را برای هر نرم افزار یا هر عملکرد سیستمی در اختیار نخواهید داشت.

اگر چه کدهایی برای تقسیم حجم کار برای هسته های مختلف وجود دارد ولی در بسیاری از مواقع این کدها آن طور که باید تاثیرگذار نیست و نرم افزارها هم باید به طور خاصی با استفاده از تکنیک های پردازش موازی کدنویسی شده باشد تا بتواند از فواید این کدها بهره مند شود.

البته نرم افزارهایی مانند Handbrake و 3DSMAX وجود دارد که از تمام ظرفیت هسته های پردازنده شما استفاده می کند ولی اگر از این نرم افزارها استفاده می کنید، حتما می دانید که هرچه هسته پردازشگر شما بیشتر باشد، بهتر است و اگر احیانا با این نرم افزارها آشنایی ندارید به این مفهوم است که همان پردازشگر2 هسته ای پاسخ گوی کار شما خواهد بود.

شاید جالب باشد که بدانید بعضی از نرم افزارها همچنان از یک هسته استفاده می کنند و اگر شما پردازنده 4 هسته ای 2 گیگاهرتز داشته باشید، هنگام کار با این نرم افزارها کلا به یک هسته  2 گیگاهرتزی محدود می شوید.

2- باید پردازنده ای با فرکانس کلاک بالاتر بخرید!

زمانی بود که قاعده کلی برای خرید لپ تاپ یک جمله ساده بود، «سریع ترین پردازنده ای را که پول کافی برای خریدش داری، انتخاب کن» و این به این مفهوم بود که بزرگ ترین عددی را که قبل از GHz دیده  می شود و توان مالی خریدش را داری ،بخر!اما این روزها، بحث کمی پیچیده تر شده است. معماری پردازنده تاثیر بیشتری نسبت به سرعت کلاک خالص دارد.

این که یک پردازشگر جدید 1.9 گیگاهرتزی بهتر از یک پردازشگر قدیمی 1.9 گیگاهرتزی عمل می کند (با این که هر 2 سرعت کلاک یکسانی دارند) نیازی به اثبات ندارد. به عنوان مثالی دیگر، پردازنده پنتیوم 4 که روی فرکانس 3.6 گیگاهرتز تنظیم شده، در برابر پردازنده  Core i3 که روی فرکانس 3.3 گیگاهرتز تنظیم شده است، حرفی برای گفتن ندارد.

پس دیگر همه چیز به گیگاهرتز خلاصه نمی شود.نکته بعدی Turbo Boost است. بسیاری از پردازشگرهای امروزی می توانند بسته به این که آیا به سرعت بالاتری نیاز هست یا نه تا حد از پیش تعیین شده ای به طور خودکار سریع تر کار کنند.بسیاری از افراد به پردازشگر های فوق سریع نیازی ندارند. به همین دلیل هم هست که سری اولترابوک ها در بازار موفق ظاهر شده اند.

در واقع یک پردازنده  دو هسته ای کلاس متوسط مانند Core i5 نیاز اکثریت را برطرف خواهد کرد مگر آنکه بخواهید کارهای پرهزینه ای مانند رندر تصاویر سه بعدی و اِنکود فیلم  انجام دهید. حتی بازی ها هم بیشتر از آن که به پردازشگر شما وابسته باشند، به کارت گرافیک بستگی دارند.

3-این لپ تاپ صدای دالبی/تی اچ ایکس/بیتس دارد وکیفیت صدای آن بالاتر است!

استثناهایی در این زمینه وجود دارد ولی روی هم رفته این مورد هم الزاما درست نیست. شما در واقع یک محصول با سخت افزار مطلوب تر دریافت نمی کنید بلکه در این گونه لپ تاپ ها نرم افزاری وجود دارد که تلاش می کند اسپیکرهای ارزان و ضعیف لپ تاپ شما صدای بهتر تولید کنند که البته بیشتر اوقات ترجیح خواهید داد به همان روش گوش دادن از طریق هدفون بازگردید.

بعضی راهنمایی های کلی در مورد خرید لپ تاپی با بهترین کیفیت صدا وجود دارد:

قبل از خرید لپ تاپ بررسی های انجام شده توسط وب سایت های معتبر در مورد آن ها را مطالعه کنید.اگر نسخه ای از لپ تاپ شما در فروشگاهی برای تست وجود دارد، تعدادی آهنگ روی آن اجرا کنید تا عملکرد اسپیکرها را از نزدیک مشاهده کنید.هرچه لپ تاپ شما بزرگ تر باشد، اغلب اسپیکرهای لپ تاپ شما هم بزرگ تر خواهد بود.

حتی گاهی اوقات یک ساب ووفر هم دریافت می کنید که این امر اغلب هنگام خرید لپ تاپ های 17 اینچ و بزرگ تر رخ می دهد.در این میان وقتی هم که صحبت از یک برند اسپیکر معروف باشد، اوضاع بهتر می شود.

برای مثال، همکاری کوتاه دل با شرکت JBL موجب تولید محصولاتی عالی شد و لپ تاپ های ایسوس با اسپیکر های تولید شده توسط Bang and Olufsen روی هم رفته، تجربه  خوبی از صدا را برای کاربر رقم می زند.

4- کارت گرافیک قوی تر موجب می شود صفحات وب سریع تر باز شود!

این مورد کاملا اشتباه است! نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که داشتن یک کارت گرافیک بهتر تا یک نقطه ای باعث عملکرد بهتر می شود.به عنوان مثال اگر یک توسعه دهنده وب تصمیم گرفته باشد به میزان زیادی از ویژگی های HTML 5 Canvas یا WebGL استفاده کند، همان گونه که به تازگی در برخی بازی های سه بعدی مرورگرهای اینترنتی رایج شده است، شاید کارت گرافیک تاثیر داشته باشد.

اما درشرایط عادی وب سایت ها هرگز از کارت گرافیک شما نمی خواهند که کاری انجام دهد.سرعت بارگذاری صفحات وب بیشتر به سرعت اینترنت شما، پردازشگر و سروری بستگی دارد که سایت مورد نظر شما را میزبانی می کند.

همچنین ممکن است شنیده باشید که کارت گرافیک جداگانه برای تماشای فیلم ها مناسب تر است. در گذشته این امر درست بود ولی در حال حاضر کارت گرافیک جداگانه برای تماشای فیلم غیر ضروری است.

5-کارت گرافیک 2 گیگا بایتی از یک گیگا بایتی سریع تر است!

زمانی که از فروشنده ای می پرسیم پردازنده گرافیکی این لپ تاپ چیست با پاسخ 2 گیگ است یا یک گیگ است، مواجه می شویم. حافظه رم بالاتر کارت های گرافیک موجب می شود مواردی مانند بافت های بزرگ تصویر در بازی ها بهتر نمایش داده شود یا تصاویر سه بعدی برجسته راحت تر در لپ تاپ پردازش شود اما حافظه رم تنها معیار برتری یک کارت گرافیک نیست.

مهم تر از حافظه رم، مدل کارت گرافیک مربوطه است که به طور قطع تاثیر بیشتری در نحوه عملکرد گرافیکی لپ تاپ شما خواهد داشت. این موضوع مانند یک میدان مین است چرا که شناسایی مدل ها به صورت صحیح و اطلاع از قابلیت های مفید یا نقاط ضعف احتمالی نهفته در آن ها برای مبتدیان به سادگی امکان پذیر نیست.

برای مثال 2 مدل GeForce GT 630M و GeForce GT 540M را در نظر بگیرید. در نگاه اول به نظر می رسد مدل 630 بهتر باشد ولی واقعیت این است که مدل 630M با کلاک  672 مگاهرتز همان مدل 540M است که در سری جدید کارت  های گرافیکی انویدیا به این ترتیب نام گذاری شده است و مدل GDDR5 دیگری از GeForce GT 630M با کلاک 800 مگاهرتز وجود دارد که هم قوی تر از مدل مشابه خود است و هم مصرف کمتری دارد.

حال این که یک کاربر عادی کدام یک از این 2 مدل با نام یکسان 630M را خریداری کند و تا چه حد اطلاعات صحیحی به او در این زمینه داده شود، خود جای تأمل دارد.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

نمره بانک اطلاعاتی

سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما دوستان عزیز . نمره نهایی درس بانک اطلاعاتی کاربردی درسامانه سجاد با نهایت دقت و کمک به دوستان درج شده است . موفق باشید

نمرات نهایی

سلام. نمرات نهایی برنامه سازی شی گرا ،  خدمات ارزش افزوده ، مهارتهای مسئله یابی ،  پیاده سازی مدلهای تجارت ، مدیریت استراتژیک در سامانه سجاد ثبت شده است . نمرات با دقت در تصحیح و کمک به دوستان محترم اضافه شده است لطفا درخواست تجدید نظر  نفرمایید. ممنون . در ضمن نمره درس بانک اطلاعاتی کاربردی هم به زودی اضافه خواهد شد . با تشکر